2016. november 15-ei napon megrendezésre került a Helyi Támogató Csoport (HTCS) tagok közös felkészítése az Újbudai Koordinációs Központban.

A felkészítés részeként bemutatásra kerültek a jelenlegi pályázat során megvalósult helyzetértékelések, melyeket a három magyarországi partnerváros: Budapest- Újbuda Önkormányzata, Debrecen és Hódmezővásárhely készítettek el. A helyi szintű helyzetelemzések elkészítése során a projekt partnerek áttekintették a jelen rendszereket, beazonosították a fejlesztendő területeket és a bevezetendő jövőbeni szolgáltatások mértékének és minőségének hátterét vázolták fel.

Az eseményen a résztvevők a projektben megcélzott célcsoporthoz kötődő lehetséges igényeket, lehetőségeket és speciális attitűdigényeket is meghatározták, valamint a létrejövő központ lehetséges támogatóit, társadalmi erőforrásait és a támogatók által nyújtandó lehetséges szolgáltatási portfóliót, a szolgáltatásokhoz, feladatokhoz kapcsolódó szükséges kompetenciákat is áttekintették.

Helyi Támogató Csoport tagjainak felkészítő tréningje

A fenti eredmények alapján elkészült szervezeti modellt a partnerek a projekt soron következő időszakában, a pilotok során fogják a valóságban tesztelni és lehetséges fejlesztési javaslatokat tenni. A modell folyamatos felülvizsgálata meghatározott mérési pontok alapján fog történni.

A felkészítés végén a résztvevők áttekintették, hogy milyen feladatuk, szerepük lesz a HTCS tagoknak a fenntartás terén, valamint a jövőbeni finanszírozhatóság kérdéseit és a szolgáltatások továbbvitelének lehetőségeit vitatták meg.

Kapcsolódó dokumentumok: HTCS felkészítés tematikája